"Проффесори із ЗаЖоп": ГПУ розслідує підробки в дисертації однопартійця Киви

Офіс генпрокурора почав розслідувати ймовірні підробки в дисертації нардепа від ОПЗЖ Віктора Чорного. Подібну підроблену довідку додав до своєї дисертації також його однопартієць Ілля Кива, повідомляють Патріоти України з посиланням на Bihus.info.

Справу відкрили за статтею використання завідомо підробленого документа. Відповідальність за цією статтею – штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років. Фальсифікації в дисертації Чорного і Киви також перевіряє Державне бюро розслідувань.

Близький соратник Віктора Медведчука, нардеп від ОПЗЖ Віктор Чорний, захистив кандидатську дисертацію з державного управління з фальсифікаціями, повідомили журналісти. Додав довідку про практичне впровадження від ГО "Всеукраїнська асамблея докторів наук з державного управління" з підробленим підписом. Подібну довідку додав до своєї дисертації також Ілля Кива, пише ЗМІ.

Кива та Чорний посилаються у своїх дисертаціях на сфальсифікований збірник матеріалів науково-практичної конференції, яка відбулася в МАУП у 2018 році, мовиться у розслідуванні журналістів. Чорний вказує себе учасником цієї конференції і посилається на те, що його матеріал начебто опублікований в офіційному збірнику на сторінках 149-151, але офіційний друкований збірник, який є у журналістів, містить лише 144 сторінки.

Хоч дисертація Чорного опублікована на сайті МАУП, а дисертація Киви – на сайті Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості, в метаданих обох файлів вказаний один і той же автор – "DOVGAL", з'ясували журналісти.


Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...