Прогнозують вже до кінця 2023 року: Глава ЦРУ їздив до Києва, де обговорював примус РФ до переговорів на умовах України, - ЗМІ

За словами журналістів, в Україні вважають, що відкриті переговори з РФ можливі тільки після успішного контрнаступу ЗСУ і Москва відчує реальну загрозу. Цього можливо досягти вже до кінця 2023 року.

Директор ЦРУ Вільям Бернс нещодавно їздив до Києва. Там він із представниками влади обговорював контрнаступ ЗСУ, а також те, як примусити Росію до переговорів на умовах України. Про це пише видання The Washington Post з посиланням на власні джерела.

За словами журналістів, Бернс підтвердив прихильність адміністрації президента США Джо Байдена до України й те, що Штати готові й надалі обмінюватися з Україною розвідданими. Українська сторона під час спілкування з директором ЦРУ висловила розчарування у зв'язку з критикою темпів контрнаступу ЗСУ, проте висловила оптимізм щодо повернення всіх окупованих територій під контроль України.

Видання пише, що в Україні вважають, що відкриті переговори з РФ можливі тільки після успішного контрнаступу ЗСУ і Москва відчує реальну загрозу. Цього можливо досягти вже до кінця 2023 року.

"Росія піде на переговори тільки в тому випадку, якщо відчує загрозу", — сказав високопоставлений український чиновник.

За словами журналістів, у ЦРУ відмовилися від коментарів щодо секретної поїздки Бернса.

Нагадаємо, що 30 червня повідомлялося, що росіяни масово стали підтримувати ідею мирних переговорів після заколоту Пригожина. За даними опитування, серед 1634 респондентів у 50 регіонах Російської Федерації більша частина підтримують переговори між РФ і Україною.

Крім того, секретар РНБО України Олексій Данілов розкритикував ідеї Заходу провести переговори України з РФ. Західні експерти стверджують, що війна в Україні наближається до безвиході й Київ не зможе здобути перемогу над російськими силами, тому не варто наполягати на повній воєнній перемозі. Однак у Києві з цим не згодні.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...