"Програма перенавчання на F-16 може бути значно скорочена": США високо оцінили навички українських пілотів

США високо оцінили навички українських пілотів під час тестування. Вони мають шанси швидше перевчитися для роботи з різними військовими літаками, включно з багатоцільовим винищувачем F-16. Про це розповів командувач авіації ВПС України бригадний генерал Сергій Голубцов в ефірі національного телемарафону. Так, двоє українських пілотів успішно пройшли тестування на авіасимуляторах, передають Патріоти України.

"Ми вірили в те, що наші пілоти покажуть свій рівень, і це дійсно відбулося. Два пілоти успішно прйшли тестування в Сполучених Штатах. Оцінка надана досить висока і в кінці звіту вказано, що для українських пілотів програма перенавчання на літак F-16 може бути значно скорочена порівняно зі стандартними програмами підготовки пілотів", – зазначив Сергій Голубцов.

Нагадаємо, раніше директор компанії Defense Express Сергій Згурець зазначав, що українські пілоти можуть освоїти сучасні американські винищувачі F-16, які Україна просить у партнерів, за три-шість місяців. Цей показник є в кілька разів меншим, ніж раніше оцінювали у США та НАТО.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...