Програма зі створення "бомби" стала на паузу: Вибух та пожежа знищили провідний ядерний об'єкт Ірану

Інформація заснована на даних, отриманих із супутників, які показують набагато більш повну картину

Глава Інституту науки і міжнародної безпеки Девід Олбрайт заявив, що в результаті недавнього вибуху на ядерному об'єкті в Ірані було зруйновано майже три чверті головного залу збірки центрифуг, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

За словами Олбрайта, ця інформація заснована на даних, отриманих із супутників, які показують набагато більш повну картину, ніж кадри, які були представлені на минулих вихідних, і вказує на те, що переважну частину залу збірки центрифуг було знищено. Через це буде затримана ядерна програма Ірану.
«Зрозуміло, що стався сильний вибух, в результаті якого було зруйновано майже три чверті головного залу збірки центрифуг, що призвело до пожежі, яка знищила більшу частину будівлі», - сказав він.
У звіті йдеться, що це підприємство, відкрите в 2018 році, мало вирішальне значення для масового виробництва удосконалених центрифуг, зокрема складання вузлів ротора, швидкообертових частин центрифуг і її найбільш важливого компонента. Постраждалі приміщення призначалися для збирання електричних компонентів центрифуг, в тому числі двигунів.

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...