"Програна битва, а не війна": Ар'єв пообіцяв росіянам нові проблеми в ПАРЄ

Делегація України зробила 2 заперечення про повернення повноважень РФ в ПАРЄ. Розглянуте і провалене було тільки одне.​

Володимир Ар'єв. Фото: соцмережі.

Вже на початку наступного року Росія може знову "вилетіти" з ПАРЄ. Україна зробила для цього все можливе. Про прийдешню вирішальній битві з росіянами за ПАРЄ розповів в Facebook депутат Верховної Ради і представник України в Асамблеї Володимир Ар'єв, передають Патріоти України.

Днями Парламентська асамблея Ради Європи більшістю голосів зняла всі санкції з агресора Росії, дозволивши її делегації повернутися. Спроби України перешкодити цьому провалилися. Була програна битва, але не війна, запевнив Ар'єв. Він нагадав, що делегація України зробила 2 заперечення про повернення повноважень РФ в ПАРЄ. Розглянуте і провалене було тільки одне.

"Тепер, коли емоції з повернення РФ по ПАРЄ трохи вщухли, мушу сказати важливу річ: війна не програна. І не лише через те, що внаслідок моєї вимоги таємного голосування Слуцького провалили на посаду віце-президента ПАРЄ. Головне в іншому. Заперечень повноважень російської делегації було 2. Розглянули і провалили лише одне. Моє заперечення було з процедурних ознак - через наявність в делегації РФ підсанкційних депутатів та депутатів, обраних незаконними голосами мешканців Криму в загальноросійському окрузі за партійними списками. І саме це заперечення залишилося! Росіяни, які обіцяли, що не братимуть участь в роботі ПАРЄ до повного підтвердження повноважень, збрехали і проковтнули цей факт.

Завдяки нам з Sergii Kiral питання легітимності депутатів Думи, обраних голосами кримчан, регламентний комітет ПАРЄ відправив у Венеціанську комісію для отримання правових висновків. І це спричинило неабияку біганину в Раді Європи. Вчора проросійські сили намагалися зірвати цей сценарій, але безуспішно. Ми не дали.

Для Венеціанської комісії - це тест на принципи. Для України шанс отримати справедливу правову оцінку участі кримчан в російських виборах і наслідків цієї участі. Наступний бій може бути у січні 2020, але це залежить від рішення Венеціанки. Ну і роботи українських дипломатів і юристів в цьому напрямку. Ми, як парламентарі, зробили все що змогли, коли запустили цю історію і підвісили росіян на гачок", - написав Ар'єв у соцмережі "Фейсбук".


У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...