"Проєкти" збираються згортати? Лояльні Кремлю ЗМІ розповіли росіянам про колосальні витрати на "ЛДНР" та інші "республіки"

Лояльні Кремлю російські ЗМІ раптово зацікавилися мільярдами рублів, які Кремль витрачає на підтримку життя невизнаних "республік".

У Росії, ймовірно, мають намір переглянути фінансування невизнаних "республік" на своїх кордонах: "ЛДНР", Осетії і Південної Абхазії, а також Придністров'я. Риторика лояльних Кремлю ЗМІ з цього приводу разюче змінилася, зазначають Патріоти України.

Днями видання "Московський комсомолець" випустило велику статтю з промовистою назвою "Підраховані витрати Росії на невизнані республіки: це мільярди". Згідно зі статтею, "республіки" Донбасу обходяться Росії дуже дорого. Обсяг фінансування тримається в найсуворішому секреті. Однак відомо, що тільки на пенсії жителям "ЛДНР" Москва витрачає близько 3 млрд рублів в той час, як в самій Росії рівень бідності зростає стрімкими темпами.

Лояльне до влади РФ видання вельми різко пише про "республіки" Донбасу. У статті відкрито говорять про те, що окупаційна влада обманює Москву про кількість жителів і рівні їх зарплат. "Опубліковані офіційні дані... не викликають нічого, крім сміху", - пишуть журналісти. Там зазначається, що Росія як мінімум на 80% фінансує бюджет "ЛДНР".

У статті також наведено думки російських експертів, які відкрито говорять про важкий економічний стан "ЛДНР" в зв'язку з "невирішеністю політичного статусу". Вони також визнають, що "республіки" є геополітичними важелями тиску Москви на Україну, Грузію та Молдову. І важелі ці дуже дорого обходяться росіянам. Зазначали експерти, що завдяки цим важелям Росія, зокрема, не пускає Україну і Грузію в Євросоюз і НАТО. "В "ДНР" і "ЛНР" взагалі дуже дивна ситуація. Спочатку Москва намагалася заштовхнути їх назад в Україну, але Київ став проти, тому що не хотів, щоб регіон тягнув всю країну до Росії", - сказав політолог РФ Олексій Макаркін.

Статтю прокоментував на своєму каналі в Telegram російський політтехнолог Станіслав Бєлковський. Він вважає це сигналом, що Москва може почати згортати свої проекти. "Заморожені конфлікти в колишньому СРСР пора закінчувати: невизнані "держави" занадто дорого обходяться РФ", - констатував експерт.

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...

Найбільший секрет Лукашенки, або Он де буде "білоруська Херасіма": Американці дізналися, де збудували таємну базу, куди Путін міг вже експортувати "Іскандери" з ядерними боєголовками

субота, 11 травень 2024, 4:15

Те, що у випадку навіть підготовки запуску тактичної ядерної зброї Білорусь за лічені хвилини може перетворитись на скопище руїн, ні для кого не секрет. Однак Путін сподівається, що росії побояться мстити тим самим чином. Стало відомо, де Мінськ планує...