Проімперська нечисть об'єдналась проти лагідної українізації: "Слуги" та "господа" з ОПЗЖ атакують закон про мову, - Порошенко

П'ята колонна намагається не дати жодного шансу ствердитися українській мові на українській землі за рахунок колоніальної російської. Адже без цього набагато важче відродити Московську імперію, про що мріє керівництво держави-агресора

Перехід сфери обслуговування на українську мову - це ще один важливий крок до посилення значення державної мови. Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише п'ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко, зазначають Патріоти України.

"Відсьогодні, згідно Закону про мову, мовою сфери обслуговування офіційно стає українська. У сфері, де досі прийнято демонстративно нехтувати правами україномовних. Тож це ще один вагомий крок до посилення ролі та значення державної мови, запрограмований нашою командою. Та не слухайте тих, хто намагається із цього природного для незалежної держави кроку зробити вселенську драму", - наголошує Порошенко.

Він зазначає, що в Україні україномовна людина має право спілкуватися українською, а російськомовна - російською.

"І нічого їй за це не буде. Усе інше - маніпуляції. Адже за проханням чи на вимогу клієнта надавати послуги іншою мовою, зокрема російською, не забороняється. Так, перше слово - українське, а далі мову вибирає споживач. Клієнт завжди правий. І закон цілком ліберальний", - запевняє Петро Порошенко.

"Попередження та штраф у разі повторного порушення чекають не на споживачів, а надавачів послуг - службовців та працівників, які вперто відмовляються обслуговати українською громадян, які, маючи на своєму боці закон, прагнуть спілкуватися українською", - пояснює лідер "Європейської Солідарності".

Порошенко наголошує, що ніхто не зазіхає на право українців обирати мову побутового спілкування.

"Наприклад, у моїй родині розмовляють і українською, і англійською, і російською. Не секрет, що і я сам українську опанував уже в дорослому віці", – нагадує Порошенко.

"Переконаний, що прийняття Закону про мову стало одним із найбільших позитивних досягнень 2014-2019 років. Ми ухвалили закон, який цілком відповідає європейським стандартам та покликаний захистити українську мову, не утискуючи інші мови", - зазначає Петро Порошенко.

"Натомість частина команди Зеленського разом із п’ятою колоною, представленою, зокрема, ОПЗЖ Бойка-Медведчука, постійного намагаються атакувати Закон про мову. Ми вже відбили кілька атак. Цього разу вони просувають законопроєкт №4528, який дозволить порушувати Закон про мову абсолютно безкарно", – застерігає лідер партії.

Перше у цьому році пленарне засідання парламенту призначено на 26 січня. Порошенко наголошує: "Європейська Солідарність" готова знову й знову захищати державну мову".

"Панове "слуги" та "господа" з ОПЗЖ, шануйте українську, а не атакуйте!" – закликає лідер "Євросолідарності".

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...