Пройшла "перепідготовку" у РФ: Мешканка Куп'янська працювала заступницею директора у коледжі окупантів (фото)

Слідчі оголосили підозру 50-річній мешканці міста Куп'янськ, яка під час окупації перейшла на бік загарбників та допомагала їм впроваджувати освіту за російськими стандартами. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі, передають Патріоти України.

Як установило слідство, на початку червня минулого року жінка з іншими співробітниками коледжу організувала набір на спеціальності у так званому "Купянском медицинском колледже имени Марии Шкарлетовой". Цей коледж створили окупанти на базі медколеджу у Куп'янську. За два місяці жінка стала "заступницею директора з виховної роботи" у коледжі.

"Підозрювана розробляла навчальні плани, брала участь у нараді, присвяченій процесу впровадження російської освітньої навчальної програми, а також переконувала інших співробітників коледжу переходити на російськомовну програму навчання", — розповіли у прокуратурі.

Окрім цього, підозрювана пройшла перепідготовку у Курському інституті розвитку освіти, аби викладати за російськими стандартами. Підозру жінці сформували за ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...