Пройшли "екзамен" на Банковій: Зеленський призначив на нові посади суддів Майдану

Президент Володимир Зеленський низкою указів 1 грудня призначив 28 суддів, двоє з яких причетні до переслідування учасників Революції гідності. Про це свідчать укази №610, 611, 612, 613, 614, оприлюднені на сайті Офісу президента, facebook-сторінка фундації Dejure, зазначають Патріоти України.

Деталі: 27 суддів призначили на посади до місцевих судів першої інстанції та 1 суддю до господарського суду Донецької області.

У фундації Dejure прокоментували, що двоє суддів – Петро Заруба та Андрій Ключник – призначені указами Зеленського, отримали негативні висновки від Громадської ради доброчесності в 2018 році. Зокрема, за свої рішення, що обмежували права і свободи учасників Революції гідності в 2013-2014 роках.

Зарубу президент призначив суддею Дарницького районного суду міста Києва й Ключника - суддею Святошинського районного суду міста Києва.

За повідомленням громадських активістів, Ключнику видали негативний висновок за те, що 2014 року він ув’язнив учасника Революції гідності Олександра Костура "за участь у протестах".

Заруба отримав негативний висновок ГРД через своє рішення про позбавлення водійських прав учасниці "Автомайдану" у 2014 році.

Передісторія:

  • 17 листопада Вища рада правосуддя звернулася до президента невідкладно призначити суддів на вакантні посади з поданого переліку.
  • Громадські активісти 25 листопада заявили, що 91 зі 135 суддів, поданих ВРП, не пройшли кваліфікаційне оцінювання та мають негативний висновок експертів Громадської ради доброчесності.
  • Наступного дня 26 листопада у ВРП відповіли, що їхні кандидатури були визнані "такими, що відповідають займаній посаді".

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...