Пройшли успішні випробування РТР "Кольчуга-КЕ"

Державне підприємство «Укроборонсервіс», що входить до складу «Укроборонпрому», презентувало комплекс радіотехнічної розвідки «Кольчуга-КЕ», відновлений після тривалого простою.

Пройшли успішні випробування РТР «Кольчуга-КЕ»

Про це заявив директор ДП «Укроборонсервіс» Володимир Воронін.

«Ми готові поставити цей комплекс Міноборони України, надати гарантії щодо його працездатності та взяти зобов’язання по подальшому технічному обслуговуванню», – зазначає Володимир Воронін.

Також, Воронін запропонував розпочати ремонт та модернізацію інших комплексів РТР цього типу, які вже стоять на озброєнні Збройних сил України.

«Модернізація «Кольчуги» відбуватиметься у партнерстві з приватним підприємством, що може стати одним із вдалих прикладів державно-приватного партнерства в оборонній сфері», – підкреслив генеральний директор Укроборонпрому Айварас Абромавичус.


Комплекс радіотехнічної розвідки «Кольчуга-КЕ». Фото: Укроборонпром

У демонстрації «Кольчуги» також взяли участь народний депутат, голова підкомітету з питань оборонної промисловості та технічної модернізації Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ігор Копитін, представники Головного управління розвідки Міноборони, Генштабу та інших підприємств-учасників Укроборонпрому.

Нагадаємо, станції радіотехнічної розвідки «Кольчуга» вироблялися на ДАХК «Топаз» (м. Донецьк).

Після початку військової агресії Росії на Сході України підприємство було евакуйовано до Запорізької області.

Комплекс радіотехнічної розвідки «Кольчуга-КЕ». Фото: Укроборонпром


Відзначається, що ДК «Укроборонпром» готовий відновити виробництво сучасних РТР типу «Кольчуга» на потужностях своїх підприємств.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...