"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник, повідомляє "24 канал", передають Патріоти України.

За словами Черника, у Заходу є всі ресурси, аби доля цієї війни була вирішена не в найближчі 5-8 місяців, а – 2-3 місяці. Для цього треба, щоби партнери України нарешті ухвалили рішення надати всю необхідну зброю у достатній кількості.

Літаки. Обіцяна Україні кількість винищувачів F-16 – 60. Однак, за словами військового експерта, було б дуже добре отримати до 200 машин. Проблем із цим у Заходу немає, адже таких літаків у світі є понад 4000.

Далекобійні ракети. Черник вказав, що з цим у Заходу також немає проблем. Самих лише ракет ATACMS на складах – майже 4000. Полковник запасу зазначив, що це дуже серйозна кількість для втілення необхідних цілей.

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон. Вони малесеньку Авдіївку проходили 10 років, і поклали там, за великим рахунком, повноцінний корпус. З їхнього боку там усе таке саме, тож узяти Донецьк, наприклад, можна лише потужними бомбардуваннями, що під силу США", – оцінив військовий експерт.

Захоплення Харкова

Черник також прокоментував інформацію від російського опозиційного видання "Медуза" про те, що президент РФ Володимир Путін може завершити війну, коли захопить Харків. Експерт вважає, що для захоплення міста-мільйонника Росії потрібен повноцінний армійський корпус у кількість 40 тис. бійців, багато бронетехніки, артилерійських систем тощо.

"Немає всього цього, й не видно, щоб вони там це концентрували. Такий масив руху військ не можна повністю заховати. Це не кролик, якого можна запхати в картуз ілюзіоніста. Це величезна маса людей, техніки. Якщо ці коліщатка приводити в дію, то це обов'язково буде помітно нашим засобам радіотехнічної розвідки й не лише", – пояснив Черник.

Нагадаємо, за інформацією зі статті видання The Economist, війна в Україні навряд чи триватиме щекілька років, натомість може бути призупинена вже 2024 року. Наступні 5-8 місяців стануть вирішальними, однак про звільнення окупованих територій говорити зарано.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...