Проходять "дев'ять кіль пекла": 24-та бригада показала моторошний фільм евакуації поранених воїнів у Часовому Яру

У 24-й бригаді імені короля Данила зняли фільм, щоб показати, як проходила евакуація поранених воїнів із мікрорайону "Канал" в Часовому Яру. Кадри були зняті за декілька днів до відходу Сил оборони із цього мікрорайону, передають Патріоти України.

"Після місяців запеклих боїв та наступу значно переважальних сил противника, наші підрозділи залишили майже повністю знищений район. Тепер фактичною лінією зіткнення є канал Сіверський Донець - Донбас, а воїни 24-ї бригади контролюють більшу частину Часового Яру. Ми хочемо показати, в яких надскладних умовах відбувалась евакуація поранених бійців з "Каналу". Механіки-водії та медики 24 ОМБр імені короля Данила героїчно працювали на межі людських можливостей та ризикували життям, щоб витягнути своїх побратимів з пекла", - розповіли у бригаді.

Там додають, що "кожен такий виїзд міг стати дорогою в один кінець". "В цьому відео буквально показані дев’ять кіл пекла евакуації. Ви побачите підготовку до бойового виїзду, втрату бронемашини після обстрілів, евакуацію пораненого на руках, кадри з екшн-камер та нічного дрону, а також інтерв’ю з евакуаційною групою", - зауважують воїни бригади.

Фільм складається з двох паралельних частин:
  • перша знята на пункті збору до та після виїзду,
  • а друга - безпосередньо на полі бою під час евакуації.

Виділяють майже мільярд доларів: У ISW розповіли, як Кремль хоче пожвавити мобілізацію у Росії

неділя, 6 жовтень 2024, 17:34

Уряд країни-терориста Росії планує виділити 90 мільярдів рублів (948 млн доларів США) на одноразові виплати для укладання військового контракту в період з 2025 по 2027 рік. Це свідчить про те, що Кремль продовжуватиме покладатися на зусилля з мобілізац...

Щоб сховатися від дронів: У Вовчанську окупанти повторюють тактику з Авдіївського напрямку - НГУ

неділя, 6 жовтень 2024, 15:55

У Вовчанську Харківської області російські окупанти використовують тактику, яку українські захисники вже спостерігали на різних ділянках фронту, починаючи з літа 2023 року, зокрема на Авдіївському напрямку, передають Патріоти України. Як розповів 6 жов...