Прокуратура вимагає збільшити строк: Мешканці Ізюмського району винесли вирок за роботу на окупантів

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області ухвалив рішення про засудження на п'ять років 44-річної мешканки Ізюмського району та позбавлення її права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування на 10 років, та з конфіскацією майна. Про це повідомив речник Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула, передають Патріоти України.

За даними слідства, колаборантка — ексочільниця так званого "Савинского территориального отдела Изюмской военно-гражданской администрации", який створили окупанти. До повномасштабного вторгнення вона працювала у будинку культури.

У червні 2022 року жінка стала "помощником начальника отдела с. Морозовка". Вона займалася збором списків і паспортних даних населення. За два місяці окупанти зробили жінку "начальником Савинского териториального отдела Изюмской ВГА".

"Очоливши відділ, жінка безпосередньо брала участь в нарадах керівників відділів окупаційної влади та займалась оформленням працівників, які були готові співпрацювати з ворогом", — розповіли в СБУ.

У середині грудня жінку затримали на деокупованій території Харківської області. Суд визнав її винною за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Триває строк на апеляційне оскарження вироку.

У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що оскаржуватимуть зазначений вирок через невідповідність покарання ступеню тяжкості злочину.

Оточення Харкова можливе? Військовий експерт відповів, чи вдасться ворогові захопити місто

субота, 18 травень 2024, 9:05

Російські окупанти не мають достатньо сил для прориву до Харкова через Вовчанськ, Куп'янськ або з напрямку Луганщини. Про це сказав генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр. Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспрес...

Імперські амбіції не гаснуть: Більшість жителів Росії за припинення війни, але не згодні повернути захоплене

субота, 18 травень 2024, 8:45

Абсолютна більшість жителів Росії підтримують війну з Україною. Вони схвалили б рішення Володимира Путіна припинити її за умови, що захоплені території не повернуть. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на дані опитування "Левада-Центру". З вер...