Прокурорів-"інвалідів" виявилось більше, ніж гадали: Костін розповів про перші результати службового розслідування

Інвалідність для прокурорів: з’явилися перші результати службового розслідування

Масштабне службове розслідування щодо набуття інвалідності прокурорами було розпочато одразу, щойно ця інформація з'явилася у медіа. Воно стосується не лише хмельницьких прокурорів, а всіх органів прокуратури – усіх рівнів, включно з Офісом Генерального прокурора, – і є надзвичайно важливим для всієї системи. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін в програмі «Факти тижня», передають Патріоти України.

«На сьогодні встановлено, що 61 прокурор органів прокуратури Хмельниччини має інвалідність. Це Хмельницька обласна прокуратура та окружні прокуратури Хмельницької області. 80% із них – 50 осіб – отримали інвалідність до початку повномасштабного вторгнення.

Дуже важливо встановити, за яких обставин вони отримали інвалідність, тому що частка таких співробітників у Хмельницькій області є дуже високою. Ми будемо інформувати суспільство про всі етапи та результати цієї перевірки.

Я вважаю, що всі прокурори, щодо яких є сумніви, мають добровільно пройти повторне обстеження. Поки це не зроблено в рамках кримінальних проваджень», – сказав генпрокурор.

За словами Костіна, він ініціював створення робочої групи, до складу якої увійдуть міжнародні експерти. Вони допоможуть комплексно оцінити ситуацію та розробити рішення для того, щоб унеможливити подібні зловживання в майбутньому.

«Підтримую ініціативу Міністерства охорони здоров'я щодо комплексної реформи системи медико-соціальної експертизи. Ми готові долучитися до цієї ініціативи. Можливо, буде необхідно залучити весь уряд, а також Парламент. Дуже важливо забезпечити справедливість, зокрема у встановленні виплат, які люди отримують у зв'язку з інвалідністю – незалежно від того, де працює ця людина, і чи працює взагалі. Це питання необхідно вивчити ретельно і комплексно, і має бути справедливе рішення для всіх», – підсумував Андрій Костін.

"Ми намагаємося з'ясувати, як зробити так, щоб ця війна не тривала вічно": Шольц і Ердоган провели закриті переговори і визначили спільну позицію щодо війни в Україні

неділя, 20 жовтень 2024, 23:55

Канцлер Німеччини Олаф Шольц завітав у палац Долмабахче у Стамбулі на зустріч з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом. Хоча сторони проводили закриті переговори, вже після зустрічі лідери зробили заяви для преси, передають Патріоти України. ...

Адаптація в протистоянні з ЗСУ: Кремль перекидає військових КНДР на Курщину - ЗСУ

неділя, 20 жовтень 2024, 23:40

Північнокорейських військових можуть першочергово перекинути у Курську область РФ. Про це голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко розповів в етері Ми-Україна, передають Патріоти України. . Тимочко зокрема зауважив, що військові з КН...