Прокурори Венедіктової "зливали" майданівців, - журналістське розслідування (відео)

Прокурори так старанно вели справу, що спочатку загубили 50 сторінок, потім почали замінювати деякі документи.

Група прокурорів, яких призначила генпрокурор Ірина Венедіктова у "справах" п'ятого президента лідера фракції "Європейська Солідарність" Петра Порошенка, у минулому відзначились "зливом" справ Майдану, повідомляють Патріоти України.

На увесь список ефірного часу не вистачить, журналісти-розслідувачі Watchdogs зупинилися на найцікавіших. Йдеться про прізвища Іванцов і Кувшинов, оскільки їх діяльність пов’язана зі злочинною владою втікача Віктора Януковича.

Колонада стадіону "Динамо", центр Києва. Це зараз тут не багатолюдно, а у лютому 14-го року це був епіцентр Майдану – тут були барикади, палали шини, стояли майданівці, Беркут і внутрішні війська.

На даху на Грушевського четверо беркутівців на очах у сотень людей і перед десятками камер взялися просто калічити людей. Одного євромайданівця мало не скинули прямо з даху. Подробиці катувань займають десятки сторінок ухвали суду, сказати, що це - вражає - нічого не сказати.

Після перемоги Майдану почали судити "беркутівців". Прокурори так старанно вели справу, що спочатку загубили 50 сторінок, потім почали замінювати деякі документи. За цей час "беркутівці" розбіглися і за всіх на даху віддуватися довелося одному Хандрикіну.

Андрій Хандрикін — екс-працівник харківського спецпідрозділу "Беркут". Саме за події 21 січня 2014 року був звинувачений у катуванні активістів у складі групи. За такий злочин передбачено від 5 до 10 років позбавлення волі.

І от вже після зміни влади, влітку минулого року країну шокувала новина: Дніпровський районний суд Києва виправдав ексберкутівця Андрія Хандрикіна. Його обвинувачували в побитті двох активістів Майдану 20 січня 2014 року на колонаді столичного стадіону "Динамо".

Хто ж тут у нас прокурор, що представляв звинувачення? Іванцов І.В. У постанові Венедиктової про групу прокурорів у справах Порошенка є той самий Іванцов Ігор Вікторович. Цікаво, робота у цій комісії - це покарання за провалену справу чи винагорода?

Поки одні підлеглі "вічно легітимного" катували майданівців, інші - допомагали спустошувати казну. Янукович і Ко розтратили 220 млн гривень із бюджету на окрему лінію спецзв'язку.

У 2011-му році державну компанію Укртелеком продали невідомому "інвестору" подешевше. Згодом виявилося, що це - Рінат Ахметов. В обмін на знижку, покупець мав побудувати лінію спецзв’язку. Але навіщо платити найбагатшому українцю, якщо заплатити можемо ми з Вами? Так і сталося!

Журналістка Ірина Салій від корки до корки вивчила цю історію по судовим рішенням. Ось там чорним по білому: за версією слідства, оборудку прокрутили утрьох: президент Янукович, прем’єр Азаров і міністр фінансів Юрій Колобов.

Відчувши неладне, Колобов восени 14-го року утік до Іспанії. Його там навіть арештовували за запитом України і пів року він таки провів за ґратами. А потім у справі почали відбуватися дива. Вдалося якось організувати судово-психіатричну експертизу в Іспанії і було організоване дослідження на поліграфі. Поліграф як ключовий доказ у справі на грабунок держави на 30 млн доларів? Це точно прокурори, а не психологи чи чаклуни? Така сумнівна процедура, бо ми не знаємо, що насправді сказав Колобов, що саме переконало слідчих. І начебто після дослідження на поліграфі слідчі дійшли висновку, що Колобов не заволодівав цими коштами, у нього не було такого умислу.

Далі з 15-го по 18-тий роки у справі не відбувалося нічого, допоки в ній не змінився прокурор. Ним став Олексій Кувшинов. І в справі Колобова засяяло світло. Генеральна прокуратура звернулась до суду про закриття цієї справи у зв’язку із закінченням строків давності.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...