Пролетів 100 км, розвернувся й на зворотному шляху вразив ціль: Турчинов навів подробиці випробовування протикорабельної ракети "Нептун" (відео)

Українська ПКР «Нептун» (Р-360), під час сьогоднішніх випробувань, пролетіла понад 100 км у напрямку моря, зробила розворот на 180 градусів, і на зворотному шляху вразила ціль. Про це розповів Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після закінчення випробувань в Одеській області,, зазначають Патріоти України.

«Крилата ракета виконала унікальне за складністю польотне завдання: пролетівши понад 100 км у напрямку моря, зробила розворот на 180 градусів, і на зворотному шляху точно вразила ціль», - розповів О. Турчинов, додавши, що політ та маневрування ракети фіксувалися технічними засобами спостереження як на береговій лінії, так і на острові Зміїний.


«До складу комплексу входить універсальна самохідна пускова установка, транспортна машина для перевезення ракет, транспортно-заряджаюча машина та командно-штабний модуль», - сказав О. Турчинов, додавши, що всі складові комплексу, як і сама високоточна крилата ракета Р-360, ніколи раніше не вироблялися в Україні, «тому ці випробування мають принципове значення для зміцнення оборонного потенціалу нашої держави».


За словами О. Турчинова, всі складові комплексу і сама ракета «відмінно відпрацювали завдання та довели відповідність заданим характеристикам».

«Нові мобільні комплекси крилатих ракет можуть швидко виходити на визначені бойові позиції та за лічені хвилини бути готовими до нанесення ракетного удару», - зазначив він, наголосивши, що українські крилаті ракети Р-360 «здатні точно вражати надводні та наземні цілі на відстані понад 300 км».

А ось що сказав президент Порошенко, котрий також був присутнім на важливих випробовуваннях.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...