"Пролетів" вдруге: Рада провалила голосування за призначення Вітренка міністром енергетики

28 січня Верховна Рада провалила голосування за призначення Юрія Вітренка на посаду віце-прем'єр-міністра - міністра енергетики. За його кандидатуру проголосували тільки 204 народних обранця. Трансляція із залу Верховної Ради пройшла на YouTube, передають Патріоти України.

Кандидатуру Вітренка в Раду вніс особисто голова уряду Денис Шмигаль. Профільний комітет розглянув відповідне питання під час перерви.

Відзначимо, що 25 січня президент Володимир Зеленський особисто просив народних депутатів підтримати кандидатуру в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка під час голосування у Верховній Раді за повноцінне призначення його міністром.

Вітренко - економіст і фінансист, гендиректор інвестиційної компанії AYA Capital. Він також відомий по своїй роботі в "Нафтогазі". Він - син колишнього нардепа Наталії Вітренко.

У 1996 році новоспечений міністр закінчив бакалаврат Київського національного економічного університету за спеціальністю "Міжнародна економіка", а в 1997 році - закінчив магістратуру КНЕУ. Також він проходив практику в Університеті науки і техніки в штаті Айова в США.

Кар'єру Вітренко починав помічником бухгалтера в "Укрінбанку", а потім працював аналітиком в Українській фінансовій групі.

У 1998 - 2002 роках обіймав різні посади в міжнародній компанії в сфері аудиторських і консультаційних послуг PricewaterhouseCoopers, а в 2002 році взяв участь в проектах по розробці стратегії НАК "Нафтогаз України".

У 2010 році створив інвестиційну компанію "ЕйВайЕй Кепітал" (AYA Capital).

У квітні 2019 року Вітренка призначили головою наглядової ради ПАТ Укрнафта, тоді ж президент призначив Вітренка членом наглядової ради Укроборонпрому.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...