Промах "залізної канцлерки". Меркель сама зробила Німеччину залежною від Росії: У ЗМІ назвали 3 головні помилки екс-канцлера

Однією з трьох головних помилок екс-канцлера Німеччини Ангели Меркель є рішення припинити використання ядерної енергії. Це врешті-решт поставило ФРН у сировинну залежність від Росії, зазначають Патріоти України.

Експерти вважають, що німецький уряд переоцінив небезпеку та збитки від ядерних інцидентів. Також відмова суперечить вимогам кліматичної політики ЄС – зниження викидів СО2, повідомляє The Daily Telegraph.

За підрахунками вчених, після закриття АЕС у країні почали спалювати більше вугілля. А це вже спричинило додаткові викиди десятків мільйонів тонн СО2. Відзначається, що це збільшило кількість смертей на рік на 1100 людей.

Нині у Німеччині працюють 6 АЕС. Однак і вони мають бути відключені до кінця наступного року. До речі, у першій половині 2021-го на ядерну енергетику припало до 12% електрики, що споживається в країні.

Ще однією з головних помилок Меркель називають відкриття кордонів для біженців. Це почалося ще у 2015 році, а наслідки цього рішення вже наразі відчуваються у Східній Європі.

Також згадується і боргова криза Греції. Тоді Ангела Меркель захищала банки з ФРН, хоча їй довелося "кинути під автобус" іншого члена ЄС. Вказується, що тоді країни Південної Європи були змушені вдатися до жорстких економічних заходів, які залишили "глибокі економічні та політичні шрами".

Нагадаємо, у Берліні у четвер, 2 грудня, провели офіційну частину церемонію прощання Ангели Меркель із посадою канцлера ФРН. Її провели традиційним способом – під супровід військового оркестру.

Церемонія відбулася у дворі Міністерства оборони країни. На ній були присутні близько двохсот осіб, у тому числі 52 міністри урядів різних періодів.

Епоха Меркель, яка тривала цілих 16 років, добігає кінця. Але вона пробуде на посаді до 8 грудня, коли буде визначено нового канцлера. Ним стане, як раніше стало відомо, Олаф Шольц.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...