"Промахнувся" з датою: Путін оконфузився на зустрічі з президентом Ґвінеї-Бісау (відео)

Президент Росії Володимир Путін потрапив у незручну ситуацію під час зустрічі з президентом Республіки Гвінея-Бісау. Умару Сісоку Ембало 25 жовтня відвідав Кремль, передають Патріоти України.

Зокрема, Путін оконфузився, сказавши, що дипломатичним відносинам РФ та Гвінеї-Бісау 2023 року виповниться 55 років. Насправді ця західноафриканська республіка існує всього 49 років (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця)."Шановний пане президенте, добрий день, дуже радий вас бачити. Наступного року ми відзначаємо п'ятдесяти... п'ятирічний ювілей наших дипломатичних відносин", – сказав Путін, затнувшись при вимові числа.

При цьому в повідомленні пресслужби президента РФ на сайті Кремля в промові Путіна вказали інші цифри. Гвінея-Бісау – держава на заході Африки, колишня частина португальської колонії Гвінея та Зелений мис. Проголосила незалежність 1974 року.

Уряд республіки офіційно визнав незалежність України 2003 року, а дипломатичні відносини були встановлені 2009-го. Представництв Гвінеї-Бісау в Україні немає, найближче розміщується в Москві. Справами України в Гвінеї-Бісау управляє українське посольство в Сенегалі.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...