Промені "Імперії Сонця" ще яскравіше засяють над Курилами: Японський флот поповнився новітнім есмінцем

В той час як Тиохокеанський флот ВМС Росії занепадає рік до року все більше, морська потуга Японії та Китаю лише зростає.

Морські сили самооборони Японії прийняли до свого складу есмінець протиракетної оборони «Maya» (DDG-179), зазначають Патріоти України. Maya є першим з двох запланованих есмінців проєкту 27DDG. Ці кораблі спеціалізуватимуться на протиповітряній обороні та доповнять есмінці проєкту 25DD.

Японський флот поповнився новим есмінцем

Церемонія прийняття корабля на озброєння проходила в закритому режимі через заходи щодо попередження поширення коронавіруса – були допущені тільки близько 100 осіб, представників флоту і міністерства оборони.

«Я очікую, що Maya встане на чолі наших комплексних засобів протиповітряної оборони», – заявив міністр оборони Японії Таро Коно під час урочистої церемонії.

Міністр оборони Японії Таро Коно під час урочистої церемонії. Фото: ЗМІ Японії

Другий корабель, Haguro, планується передати флоту в березні 2021 року, що дозволить ВМС Японії виконати свій план – мати на бойовому чергуванні вісім есмінців з бойовою системою Aegis.

Зараз Японія активно розбудовує оборонно-промисловий комплекс і Сили самооборони.

JS Maya (DDG-179)

Про\кт 27DDG є вдосконаленою версією про\кту Atago, в рамках якого в період з 2004 по 2008 рік були побудовані два есмінця (Atago та Ashigara). Від свого попередника кораблі типу Maya будуть відрізняються збільшеним корпусом і водотоннажністю, що дозволяє розмістити на них посилене озброєння.

  • Довжина есмінця Maya складає 170м;
  • Водотоннажність – 8200т;
  • Корабель оснащений бойовою системою Aegis Baseline J7;
  • Радаром Northrop Grumman AN / SPQ-9B;
  • У списку озброєнь значаться ракети SM-3 Block IIA і SM-6;
  • Спорудження корабля обійшлося у $ 1,6 млрд;

JS Maya (DDG-179). Фото: ЗМІ Японії

JS Maya (DDG-179). Фото: ЗМІ Японії

JS Maya (DDG-179). Фото: ЗМІ Японії

JS Maya (DDG-179). Фото: ЗМІ Японії

JS Maya (DDG-179). Фото: ЗМІ Японії

JS Maya (DDG-179). Фото: ЗМІ Японії

JS Maya (DDG-179). Фото: ЗМІ Японії

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...