Промова на прощання: Посол США Йованович розповіла про досягнення України (відео)

Пані посол зазначила, що результати виборів показали, що українці прагнуть фундаментальних перетворень країни, але для цього потрібно ще багато років.

Марі Йованович. Фото: скріншот з відео.

Посол США в Україні Марі Йованович, яка 20 травня завершує роботу на своїй посаді, розповіла про прогрес, якого Україна досягла за останні кілька років, і про свою роботу. Відповідне відео розмістило американське диппредставництво в Youtube, передають Патріоти України.

"Протягом трьох-п'яти років після Революції Україна досягла величезного прогресу. Я згадую все, що було досягнуто, наприклад, стабілізація економіки, співробітництво в рамках програми МВФ, - це було нелегко, але це означає, що фундаментальні принципи зміцніли в Україні або незабаром зміцняться", - сказала Йованович.

Посол нагадала, що в Україні триває впровадження реформ у сфері освіти, охорони здоров'я, пенсійного забезпечення, та зазначила, що для їх завершення потрібно ще багато років. "Україна стоїть на шляху до європейського майбутнього, і це надзвичайно важливо. Я бачу прогрес у боротьбі з корупцією. Корупцію не подолано, але був досягнутий прогрес, такий як запуск Антикорупційного суду цього року", - сказала вона.

Йованович зазначила, що результати останніх виборів чітко показали, що українці прагнуть не просто змін, а фундаментальних перетворень країни. «Українці чітко висловилися, що вони хочуть успішної боротьби з корупцією та перемогою над нею, значних змін в управлінні країною, в стилі повсякденного життя українських лідерів, в тому, як ведеться бізнес», - зазначила Йованович.

Обережно, але оптимістично: Голова Пентагону відповів на питання, скільки F-16 отримає Україна у 2024 році

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:54

Протягом 2024 року Україна отримає більше ескадрильї американських винищувачів F-16. Вони прибуватимуть разом із пілотами та обслуговуючим персоналом. . Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін на засіданні 21-го засідання у форматі "Рамштайну" 26...

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...