Пропагандист РФ влаштував цинічний виступ із "черепом захисника Маріуполя" - омбудсмен звернувся до ООН

Російський пропагандист Ігор Мангушев виступив на стендап-шоу і закликав знищувати українців та "деукраїнізувати" Україну. При цьому він тримав у руках людський череп, запевняючи, що він належить вбитому російськими окупантами захиснику "Азовсталі".

Через чергову цинічну дегуманізацію українського народу, заклики до вбивства українців та наругу над загиблими Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН. Вимагає від міжнародних інституцій змусити Росію дотримуватися міжнародного гуманітарного права як щодо живих, так і щодо мертвих.

У мережі з'явилося шокуюче відео з російським пропагандистом Ігорем Мангушевим, лідером російського націоналістичного руху "Світла Русь". Під час стендап-шоу він закликав знищувати носіїв української ідентичності, окупувати та "деукраїнізувати" Україну, а також вбивати українських воїнів. При цьому він тримав у руках людський череп. Мангушев заявив, що цей череп належав захиснику "Азовсталі", вбитому російськими окупантами.

На черговий прояв дегуманізації українського народу та виправдання злочинів Росії проти України, що на території РФ набули вже масового характеру, відреагував український омбудсмен Дмитро Лубінець. Він наголосив на кричущій зневазі РФ до міжнародного гуманітарного права як до живих людей, так і до вбитих окупантами.

"Те, що Російська Федерація порушує міжнародне гуманітарне право щодо до живих, не є секретом, але це ж відбувається і з мертвими. Через своїх пропагандистів росіяни продовжують дегуманізувати український народ, виправдовуючи масові вбивства цивільних і руйнування населених пунктів. Так, демонстрація "останків" загиблих захисників Маріуполя стала приводом для "стендапу на військову тематику". Єдиною метою таких дій Росії є чергове спричинення болю родичам загиблих і зниклих", – наголосив Лубінець.

Він закликав українців не піддаватися емоціям. "Ми повинні усвідомлювати це і не вдаватися до емоцій, а щоденно фіксувати факти воєнних злочинів та повідомляти міжнародну спільноту про порушення", – зазначив Лубінець.

Він нагадав, що міжнародне гуманітарне право поширюється не лише на живих людей, але й на загиблих. Однак Росія давно наплювала на будь-які міжнародні стандарти.
"Нагадаю, що коли люди гинуть під час війни, з їхніми тілами потрібно поводитися шанобливо та з гідністю, незалежно від того, чи загиблий є цивільною особою чи військовослужбовцем. Останки невідомих осіб мають бути ідентифіковані. Повага до померлих – це не просто гуманізм і турбота про близьких загиблих. Це міжнародні стандарти, виконання яких гарантує, що загиблі не будуть поповнювати перелік зниклих безвісти", – зазначив Лубінець.

"Як Уповноважений Верховної Ради України з прав людини я вже повідомив про це відео керівника групи із встановлення фактів Слідчої комісії ООН щодо України Оле Солванга та звернусь до Офісу генерального прокурора України", – додав омбудсмен.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...