Пропагандисти Кремля намагаються звинуватити сили НАТО в участі у війні з РФ на боці України

Протягом 12 липня окупанти поширили низку фейків, які спростував Центр протидії дезінформації, передають Патріоти України.

Так, ЦПД викрив дезинформацію РФ щодо заяви про "українських неонацистів, які завдали удару двома 120-мм мінами по будинках… в безпосередній близькості до Запорізької АЕС.

"Ця провокація київського режиму… організована західними кураторами, які… наражають на небезпеку громадян України", - йдеться у фейковій заяві росіян.

Фейк

Російські пропагандисти повідомили, що нібито офіцери ЗСУ домовилися з окупантами "про продаж РСЗВ HIMARS російській стороні за суму в 800 тисяч доларів… та боєкомплекту до нього за 330 тисяч доларів. Спосіб передання - залишення пускової установки в сірій зоні".

Маніпуляція

ЗМІ РФ повідомили, що: "американський супутник Worldview-2 знімав Нову Каховку за три дні до удару". Таким чином пропагандисти намагаються звинуватити сили НАТО в участі у війні з РФ на боці України.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...