Пропагандисти Кремля заявили, що РФ і Україна "вперше провели очні переговори" стосовно дітей, омбудсмен відреагував

Дитяча омбудсменка країни-окупанта Росії Марія Львова-Бєлова заявила, що РФ і Україна нібито "вперше провели очні переговори стосовно дітей". Про це повідомило 24 квітня російське пропагандистське агентство "РИА-Новости", передають Патріоти України.

"Переговори відбулися в [катарській] Досі, досягнуто домовленості, що 29 дітей переїдуть в Україну, 19 – у Росію", – цитують пропагандисти Львову-Бєлову, на арешт якої Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордер.

В ефірі українського національного телемарафону ситуацію прокоментував український омбудсмен Дмитро Лубінець, відеозапис свого коментаря він розмістив у Telegram. "Дійсно, прямо зараз я перебуваю в Катарі, й у мене годину тому закінчилися перемовини, але Україна веде перемовини з Катаром. [...] Саме за посередництвом Катару ми повернули і продовжуємо повертати українських дітей", – сказав омбудсмен.

За його словами, у Катарі перебуває група українських дітей "із числа повернутих", тому що катарська влада запустила програму психологічної реабілітації дітей. "Я хотів би наголосити, що Україна продовжує шукати нові інструментарії щодо повернення українських дітей, але ми це робимо за посередництвом наших партнерів", – заявив Лубінець.


Внесений Росією до "списку терористів": В аеропорту Кишинева затримали громадянина України, помічника Мустафи Джемілєва

субота, 4 травень 2024, 17:59

4 травня в аеропорту Кишинева спецслужби Молдови затримали громадянина України Ерола Велієва, який є також помічником лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. Про це повідомив у Facebook глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубар...

Сюжет для "Кварталу-95": Росія оголосила в кримінальний розшук Володимира Зеленського (фотофакти)

субота, 4 травень 2024, 17:27

МВС Росії оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського. Про це свідчить відповідна інформація, що з'явилась у базі відомства, повідомляє пропагандистське інформагентство РИА-Новости на своєму Telegram-каналі. . У повідомленні зазначаєт...