Пропускають через "м'ясорубку": РФ втратила на війні близько 650 тис. осіб пораненими та вбитими і не забирає тіл солдат, - Зеленський

Втрати Росії на війні становлять близько 650 тис. осіб пораненими та вбитими, багато російських солдатів вбила сама ж армія РФ, заявив президент України Володимир Зеленський, передають Патріоти України.

"Росія сама вбила дуже багатьох росіян. Дуже багато мобілізованих російських солдатів було вбито із самої ж російської армії через те, що вони боялися йти вперед, наступати, гинути під кулями або бути пораненими. Вони тікали назад і там їх убивала їхня ж армія... Вони (РФ - ІФ-У) не рахують кількості. Ви знаєте, що вже жертв у них близько 650 тисяч. Убитих і поранених", - сказав Зеленський в інтерв'ю для The Times of India, опублікованому в понеділок.

Він також зазначив, що РФ не забирає з поля бою своїх убитих людей - "і це є обличчя сьогоднішньої Росії. Обличчя Путіна і обличчя цієї війни".

Говорячи про ситуацію на фронті, Зеленський повідомив, що на сході України РФ "продавлює" через м'ясорубку, використовуючи своїх солдатів, як м'ясо, і "закидає нас своїми трупами".

Крім цього, президент зазначив, що після Курської операції українські сили побачили, що РФ продовжує бити навіть по своїй території та вбивати своїх цивільних, які залишилися на території Курської області.

"І наші люди там роздають їм їжу, воду, тому що вони цивільні, а не солдати, не військові... І ми бачимо трупи цивільних із Росії, по яких б'ють вони з артилерії. Тобто ось така війна", - наголосив Зеленський.

ЗСУ на Донеччині знищили нову радіолокаційну станцію окупантів "Гармонь-М" (фото)

понеділок, 28 жовтень 2024, 13:50

На Краматорському напрямку українські захисники завдали удару по російських позиціях і знищили сучасну радіолокаційну станцію "Гармонь-М". Про це повідомила прес-служба ОСУВ "Хортиця", передають Патріоти України. Радіолокаційна станція "Гармонь-М" з бе...

Був позбавлений статусу в рамках кримінальної справи: Депутат Полтавської облради через суд поновив інвалідність

понеділок, 28 жовтень 2024, 13:15

Депутат Полтавської обласної ради Андрій Удовиченко від фракції “Рідне місто” через суд поновив статус людини з інвалідністю, якого був позбавлений в рамках кримінальної справи. Про це пише видання “Полтавщина”, посилаючись на рішення Другого апеляційн...