Прорахувати фактор Х*йла: Віце-прем'єр-міністр ​Резніков розповів про імовірність широкомасштабної війни з державою-агресором найближчим часом

Початок широкомасштабної військової кампанії на сході України найближчим часом є малоймовірним. Таку думку озвучив віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, зазначають Патріоти України. Про це він сказав в ефірі програми «Свобода словам на каналі ICTV.

За словами урядовця, Росія веде гібридну інформаційну війну, намагаючись залякати інші країни та привернути до себе увагу.

«Я їх (шанси на початок широкомасштабної військової кампанії - ред.) оцінюю як дуже мінімальні. Я вважаю, що це є елементом гібридної війни, а саме інформаційної війни, це створення такої уявної напруги з метою привернути увагу до себе, як робить сьогодні Російська Федерація, намагаючись таким чином примусити до перемовин інших гравців світу», - вважає Резніков.

Він також зазначив, що зараз Україну підтримує США та все європейське співтовариство, в порядок денний повернули і питання Криму.

«Всі знають, що Російська Федерація не є ніяким посередником, вони є країною-агресором, вони є учасником Тристоронньої контактної групи як країна, яка відповідає за те, що почалося в окупованій частині Донецької та Луганської областей», - говорить Резніков.

Проте міністр підкреслив, що не слід зовсім виключати гіршого варіанту розвитку подій.

«Будь-яка демонстрація сили може перетворитися на реалізацію цієї сили... Тому не слід виключати можливостей як провокацій, так і ексцес виконавця, коли ще одна мавпа з гранатою зробить постріл, в результаті яке ще одне повітряне судно може постраждати», - сказав Резніков.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...