Проросійська пані пролетіла, як "фанера над Парижем": Румунія усунула від участі у виборах кандидатку, яка пропонувала анексувати частину України

У Румунії усунули від участі в президентських виборах, перший тур яких відбудеться 24 листопада, проросійську лідерку ультраправої партії S.O.S. Romania Діану Шошоаке. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Румунський Конституційний суд напередодні розглянув оскарження, які висунули щодо шести кандидатів. Пʼять із них відхилили. Втім, скаргу щодо Шошоаке судді ухвалили, не пояснивши свого рішення. "Це доводить, що американці, євреї та Європейський Союз планували сфальсифікувати вибори в Румунії ще до їхнього початку", - обурено заявила Шошоаке.

Після рішення суду політики з усього політичного спектра висловили занепокоєння, що це рішення є "безпрецедентною загрозою демократичним цінностям". Оскільки суд, який складається з дев'яти членів, призначається з політичних мотивів - багато політиків звинуватили його у втручанні.

Зауважимо, що Румунія, яка є членом ЄС та НАТО, проведе президентські вибори у два тури: 24 листопада та 8 грудня, а між ними відбудуться парламентські вибори.

Нагадаємо, Діану Шошоаке неодноразово критикували за зв’язки з Москвою. Півтора роки тому вона запропонувала анексувати частину територій України: Північну Буковину, Герцу, Буджак (Кагул, Болград, Ізмаїл), історичний Марамуреш та острів Зміїний. Нещодавно у своїй першій промові в Європарламенті вона звинуватила ЄЄ у "розоренні Румунії" через надання допомоги Україні й закликала припинити постачання зброї.

"Зараз дуже важливий етап": Начальник Генштабу Баргилевич повіз деталі Плану перемоги до Вашингтону, - Зеленський

неділя, 6 жовтень 2024, 21:16

Президент України Володимир Зеленський відправив до Сполучених Штатів начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича та віцепрем'єрку з євроатлантичної інтеграції Ольгу Стефанішину. Вони мають представити у Вашингтоні деталі Плану перемоги. Про це повідо...

"Замах на життя та здоров'я": У Держдумі РФ хочуть ввести кримінальне покарання за "порчу" та "приворот"

неділя, 6 жовтень 2024, 20:30

У Росії потрібно зробити кримінальними такі дії, як наведення порчі і привороту, заявив депутат держдуми РФ від «Единой России» Олександр Спірідонов. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Спірідонов вважає, що ці ритуали можут...