Прорив московитської блокади: До Болгарії прибув перший вантаж зерна із дунайського порту України

До Варни прибув корабель з українським зерном

До болгарського порту Варна прибув перший зерновий вантаж з українського дунайського порту Рені, який транспортується морем на баржі. Про це повідомляє Maritime.bg.

"Баржа, що супроводжується буксир-штовхачем Felix (прапор - Португалія), завантажена насінням соняшника, призначена для болгарського олійнопереробного заводу. Вона буде оброблена в приватному портовому терміналі у Варні", - йдеться у повідомленні.
У міністерстві сільського господарства Болгарії наполягають на обережному підході до прийому сільськогосподарської продукції з України після ухвалення Постанови про тимчасову лібералізацію торгівлі, оскільки вона може спричинити негативні наслідки для національного виробництва. У міністерстві наголошують, що в країну імпортується дуже велика кількість соняшнику, в основному з України, який не йде транзитом до країн ЄС, а продається на болгарському ринку за цінами, нижчими за собівартість болгарського соняшника та виробництва олії. Нагадаємо, Військово-Морські сили України приєдналися до організації перевезень агропродукції через гирло Бистре на каналі Дунай – Чорне море: кораблі ВМС супроводжують іноземні судна, які прибувають за українськими вантажами.

Кинуть усі сили? Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:28

У росіян справді є план можливого захоплення двох міст - Харкова і Сум. Але українські війська не знають, наскільки ці плани серйозні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенанта Олександра Павлюка...

Крах все ближче: Росія платить рекордні 25% бюджету за параною Путіна, - розвідка США

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:57

"Параноїдальний страх" російського диктатора Володимира Путіна перед нібито спробами Заходу "обмежити владу Росії" призвів до витрат приблизно 25% державного бюджету РФ на мілітаризацію, заявила директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс, передаю...