"Прорив у Вугледарі - брехня": Гіркін розкрив невдачі окупантів на Донбасі

У російських окупантів з'явилися проблеми на Донецькому напрямку. Наступ у Мар'їнці припинився, а у Вугледарі так і не сталося прориву, передають Патріоти України.

Терорист Ігор Стрєлков-Гіркін повідомив, що 11 місяців лобових ударів окупантів вилилися лише у місцеві тактичні успіхи за дуже серйозних втрат.

За даними Гіркіна, наступ росіян у Мар'їнці припинено. Попри гучні заяви про те, що "ось-ось" місто захоплять, цього досі не сталося.

Запеклі бої в районі села Водяне - на південь від Авдіївки - також не принесли рішучого успіху окупантам. Наступ нібито зупинився через великі втрати в штурмових частинах піхоти, нестачі артилерійських боєприпасів, слабкої технічної підтримки атакувальних груп та їх низької укомплектованості особовим складом.

Нема успіхів у росіян в районі Вугледару, який вони щільно поливають вогнем з усіх озброєнь. За даними Гіркіна, заяви про прорив у Вугледарі "очікувано виявилися брехнею".

"Давно перетворене на єдину фортецю селище, що представляє собою компактний мікрорайон висотних будинків серед суцільних рівних полів, - взяти "наскоком" не вдалося. Тепер війська, які намагаються його штурмувати - перебувають у вкрай невигідному становищі порівняно з частинами ЗСУ, що обороняються, які сховані у бетонних підвалах і мають можливість коригування артилерійського вогню на значну відстань навіть без застосування технічних засобів", - заявив Гіркін.

Терорист підсумував, що за 11 місяців спроба РФ лобовими ударами протаранити довгострокову оборону ЗСУ на Донецькому фронті - вилилася лише у місцеві тактичні успіхи за дуже серйозних втрат.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...