Прорив ЗСУ до Мелітополя і вихід до Донецька: Експерт назвав умову перелому у війні

Брак зброї не дає можливостей РФ проводити наступальні операції: при цьому росіяни "захлинаються під Бахмутом", ситуація для них тільки погіршується, передають Патріоти України.

"В України там теж серйозні втрати, але росіяни не можуть прорвати Бахмут, а українські військові, навпаки, створюють умови для прориву російського фронту. Тому росіяни, не маючи достатньої кількості зброї, будуть і надалі стягувати на фронт все, що тільки можна, і продовжувати кидати на війну своє "гарматне м'ясо", - розповів в інтерв'ю Главреду політичний аналітик, колишній народний депутат України Тарас Чорновіл.

Він зазначив, що РФ застосовує тактику атак взводами і батальйонами під прикриттям загороджувальних загонів. "Тобто вони перебувають під конвоєм, їх у певний час кидають у бій, де вони, можливо, захоплять одну лінію окопів. Але таким чином тримати фронт можна місяцями, якщо не буде серйозної військової допомоги Україні від Заходу", - вважає аналітик.

Разом з тим він прогнозує, що російський наступ триватиме поки не відбудуться дві події. "Перше - якщо ЗСУ вдасться здійснити прорив і вийти на болючі для РФ точки. Їх, щонайменше, кілька - прорив російських позицій поблизу Мелітополя. Адже Мелітополь сухопутно відриває Запорізьку область від Донбасу. Крім Мелітополя, не менш болючими для Росії буде прорив в Донецьк і на Луганськ. Всі ці точки можуть перевернути ситуацію всередині Росії і спровокувати там певне обурення, оскільки невдачі покажуть росіянам, що "Акела промахнувся", - не виключив співрозмовник.

Чорновіл додав, що ще один переломний момент - якщо в РФ знайдуть спосіб для фізичної ліквідації Путіна: "E гіршому випадку ця війна може тривати роками - захід буде давати зброю, гроші, але не буде тут воювати, тому що існує фактор тиску ядерної зброї. Тому все буде залежати від наших дій".

Нова загроза? РФ готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту, один з них - носій ракет "Калибр"

четвер, 2 травень 2024, 8:05

Найближчим часом у РФ має відбутись спуск на воду двох кораблів, які призначені для Чорноморського флоту: малого ракетного корабля проєкту 22800 "Каракурт", який має назву "Тайфун" та патрульного корабля проєкту 22160 типу "Василий Быков", який має наз...