Прорив ЗСУ та оточення окупантів може призвести до колапсу армії РФ на Херсонщині, - британський експерт

Україна промацує ситуацію і готова рішуче наступати, але не буде прагнути наражати свої війська на небезпеку, якщо росіяни будуть запекло битися Таку оцінку дії української армії під Херсоном дав військовий аналітик, професор стратегічних досліджень університету Сент-Ендрюс Філліпс O'Брайєн, інформує ВВС, передають Патріоти України.

Українські чиновники повідомляли, що ЗСУ прорвали захисні рубежі армії РФ у районі Херсона та активно обстрілюють російські військові об'єкти та шляхи постачання. При цьому російське міністерство оборони стверджує, що наступ України зазнав невдачі.

На основі аналізу даних з відкритих джерел Філіпс O'Брайєн оцінює ситуацію так: Це заздалегідь спланована операція, оскільки перед нею українська армія нагромадила боєприпаси і почала вступати в протидію з російськими силами по всій лінії фронту в регіоні. Одночасно є ознаки скоординованої кампанії інформування про те, що відбувається у ЗМІ.

Оскільки атаки відбуваються по всій лінії розмежування в Херсонській області, дії України виглядають як безліч операцій із промацування, покликаних знайти слабкі місця в обороні, точки, де дислоковані слабші чи деморалізовані війська.

Вогонь з великої відстані по мостах триває і це показує, що Україна має намір не дати російським військам піти – особливо з технікою. ЗСУ також намагаються перешкодити постачанню російського угруповання.

Експерт пише, що він схильний дуже обережно ставитися до очікувань українського прориву і оточення російських військ – якщо тільки не відбудеться їх швидкий колапс. "Ймовірно, [варто чекати] більш активних зусиль із вимотування та спроб знайти прогалини. Але Україна не буде прагнути наражати свої війська на небезпеку, якщо росіяни будуть запекло битися", - вважає O'Брайєн.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...