Прощавайте, Ігорю Олександровичу: В Одесі представили нового командувача ВМС ЗС України

15 червня, в Одесі, за участю Міністра оборони України Андрій Тарана відбулася офіційна церемонія представлення новопризначеного командувача ВМС ЗС України, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужба Міністерства оборони.

Присутнім було оголошено Указ Президента України від 11 червня.Андрій Таран представив нового командувача ВМС та привітав контр-адмірала Олексія Неїжпапу з призначенням на почесну і відповідальну посаду, побажав йому сил і витримки.

Міністр оборони Андрій Таран подякував попередньому командувачу виду Збройних Сил адміралу Ігорю Воронченку, з котрим напередодні дуже тепло прощались українці, за сумлінну службу та привітав з новим призначенням. Було оголошено наказ, згідно з яким Ігоря Олександровича призначено Головним інспектором Міністерства оборони України.

Вручення кортику Ігорю Воронченку

Наказом Міністра оборони України за значні заслуги в забезпеченні обороноздатності України, зміцненні територіальної безпеки, віддану багаторічну службу, зразкове виконання службового обов’язку і виявлений при цьому високий професіоналізм, честь і доблесть, Воронченка Ігоря Олександровича нагороджено відзнакою Міністерства оборони України. Очільник оборонного відомства вручив адміралу Ігорю Воронченку холодну зброю — офіцерський морський кортик. Міністр оборони зазначив, що під керівництвом Ігоря Олександровича у Військово-Морських Силах відбулися значні зміни та проведено величезну роботу.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...