"Прошу вас поставитися з розумінням": Офіс Меркель відповів на прохання жителів російського села відремонтувати дорогу

Жителі російського села поблизу Омська, які звернулися до канцлера Німеччини Ангели Меркель з проханням відремонтувати розбиту дорогу, отримали відповідь з федеральної канцелярії, передають Патріоти України.

Отримання відповіді з канцелярії Меркель підтвердила депутат Троїцького сільського поселення Ірина Дроздова, яка була ініціатором звернення.

У своєму зверненні, записаному в червні, жителі села розповіли, що село Верхній Карбуш на рубежі XIX і XX століть заснували російські німці. Автори звернення поскаржилися, що найстарішу і головну дорогу в селі ніколи не асфальтували. Жителі зверталися "в різні чиновницькі контори і до уряду Росії", але дорогу так і не заасфальтували.

Представник німецької влади Надін Вахтер подякувала за лист і попросила поставитися з розумінням до того, що канцлер "не може відповісти особисто у зв'язку з великою кількістю звернень".

"Я розумію, що ви дуже незадоволені станом головної вулиці у вашому рідному селі. Проте втручання в діяльність місцевих органів влади інших країн не входить в завдання канцлера Німеччини. Прошу вас поставитися з розумінням до того, що пані канцлер не може на ваше прохання вжити рішучих дій в даній ситуації. Нам дуже шкода, що ми нічим не можемо вам допомогти", - йдеться в листі.

Жителям села також запропонували звернутися в московський офіс "Міжнародного союзу німецької культури". Дроздова зізналась, що листом жителі села залишилися задоволені, оскільки чекали "відписку в дусі російських чиновників", а в цьому випадку отримали аргументовану відповідь. Крім того, селяни впевнені, що якщо місцева влада все ж покладе асфальт, то "зроблено це буде виключно завдяки Меркель".

"Чиновники, отримавши чарівний стусан у вигляді нашого звернення до канцлера Німеччини, вийшли з коми і відразу ж пообіцяли, що у 2022 році побудують нам дорогу", - сказала вона.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...