Просять СБУ звернути увагу: Активісти у Харкові викрили учасницю Антимайдану, яка співчуває Бєлгороду (фото)

Активісти проєкту "Деколонізація. Україна" викрили учасницю Антимайдану Ольгу Шумську, яка підтримує росіян та просять Службу безпеки України звернути на неї увагу, передають Патріоти України.

За їхньою інформацією, жінка пише до проросійських чатів, де співчуває жителям російського міста Бєлгород, виправдовує ракетний удар по "Епіцентру" на Салтівці начебто наявністю у ньому українських військових, називає жителів України "укропами". Чоловік Шумської живе у Бєлгороді. Активісти не виключають, що вона може надавати російським військовим через чоловіка розвідувальну інформацію.

"У Харкові досі проживає активна учасниця антимайдану, зокрема сепаратистського руху "Женское движение Харькова", який виступав за створення т.з. "ХНР" з метою окупації Харкова Росією — Ольга Шумська. Не цураючись отримувати волонтерську допомогу від українців, у проросійських чатах вона співчуває Бєлгороду, росіянам та називає українців укропами. Її чоловік проживає у Бєлгороді та надсилає їй звідти гроші, що викликає підозру у співпраці щодо здачі наших позицій ворогу", — зазначили у Telegram-каналі "Деколонізація. Україна".

Дописи Шумської у проросійських чатах: "Держись Белгород!", "Муж в Белгороде отправляет через обменник", "Русские этого не делали, а пришли укры всех начали кошмарить", "В Белгород, там муж", "У меня племянник из Волчанска ушел к русским, а родственники жены не захотели, а потом поздно стало!", "Как странно, что ваша знакомая не видела там просто уйму военной техники?" [про обстріл "Епіцентру" на Салтівці — ред.], "А на х*ра 118 батальон, 1 рота сожгли Хатынь, к слову в этой роте были одни украинцы, а дюрлевангер к себе в батальон набирал тоже, только укропов".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...