Прославляли окупантів та виправдовували їхні дії: Поліція у Києві виявила двох зрадників (фото)

У Києві правоохоронці виявили двох зрадників, які виправдовували збройну агресію РФ проти України і прославляли окупантів. За даними слідства, підозрювані на особистих сторінках у забороненій соціальній мережі з власних ідеологічних міркувань поширювали дописи й публікації на підтримку дій російських військ та глорифікацію осіб, які здійснюють збройну агресію РФ на території України. Про це повідомляє прес-служба Київської обласної прокуратури, передають Патріоти України.

Обом особам повідомлено про підозру в злочині за ч. 2 ст. 436-2 КК України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

"Вказаний контент містив матеріали, які виправдовували дії окупантів та дискредитували політичне керівництво держави. Також вони вважали справедливою окупацію окремих регіонів України", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання одного з підозрюваних вилучено комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, зброю, набої, гранати, а також державні символи країни-агресорки. Зараз по вилученій зброї призначено експертизу, за результатами якої вирішать щодо повідомлення особі про підозру за фактом незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами (ст. 263 КК України).


Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...