"Прості росіяни вбивають простих українців": Глава МЗС Литви відповів звільненим з тюрем Путіна російським опозиціонерам стосовно "несправедливих" санкцій щодо "простих росіян"

Захід віддав найгірших російських міжнародних вбивць за звільнення з тюрем диктатора Путіна "цвєта руской опозіціі", щоб ті тепер вимагали скасування санкцій, котрі занадто м'яко стримують найгіршого агресора сучасності

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на заяви представників російської опозиції, звільнених за умовами обміну між РФ та країнами Заходу, щодо вимог послаблення санкційного тиску на Росію, зазначають Патріоти України.

Дипломат влучно зауважив, що спочатку він чує розмови про невинуватість простих росіян, однак потім бачить, як ці "прості росіяни вбивають простих українців".

"Я бачу, як звичайні російські матері прощаються зі своїми звичайними російськими синами і бажають їм успіху у їхніх звичайних російських воєнних злочинах. Я бачу, як звичайні росіяни святкують вбивство. Я бачу, як звичайні російські батьки вбирають своїх звичайних російських дітей у військову форму і малюють букву Z на картонних костюмах танкістів. Я бачу, як звичайні росіяни збираються разом, щоб вишикуватися у величезну фігуру Z на міській площі", - йдеться у заяві очільника зовнішньополітичного відомства Литви в соцмережі Х.

Дипломат зазначив, що "проста Росія хвора", і вилікувати російське суспільство можна буде лише після військової поразки від України.

"Проста Росія хвора. Зцілення буде довгим і виснажливим процесом, який може розпочатися лише тоді, коли Росія, а не лише Путін, зазнає поразки. Без поразки в Україні Росія просто продовжуватиме розширюватися", - заявив Ландсбергіс.

Наостанок дипломат додав, що все, що сповільнює російську тотальну військову машину, матиме підтримку з боку пересічних литовців.

Що передувало?

Раніше звільнені під час нещодавнього обміну в'язнями між Росією та Заходом російські опозиціонери поскаржилися на санкції проти РФ. Вони заявили, що санкціями потрібно карати лише режим диктатора Путіна, а не росіян. Таку позицію висловив Володимир Кара-Мурза та Андрій Пивоваров.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...