"Просто чесним хлопцем вже недостатньо бути": Політтехнолог вказав на важливу помилку Вакарчука

Партія Голос — це той самий запит на нове обличчя в українському суспільстві, що і Слуга народу.

Сергій Гайдай. Фото: НВ.

Відносно невисокий результат партії Голос на парламентських виборах — наслідок дій її лідера Святослава Вакарчука, переконаний політтехнолог Сергій Гайдай. Про це він заявив в інтерв'ю, передають Патріоти України.

На його думку, партія Голос — це той же запит на нове обличчя в українському суспільстві, що і Слуга народу. «Ми готові були обрати президентом будь-якого відомого всім хлопця з чесною долею. У нас були кандидат номер один — Святослав Вакарчук і кандидат номер два — Зеленський. Вакарчук продемонстрував, що він боїться, не хоче і не піде. Зеленський показав, що піде і буде боротися. Усе. Двох людей не може бути. Один скасувався, тому і його партія набрала максимум можливого».

Відомий політтехнолог переконаний, що Вакарчук недооцінив важливий політичний принцип: треба входити в двері, які відкрила доля. «Не увійшов ти, увійде інший, і тобі місця там вже не буде. Якщо ж ти все ж таки хочеш наздогнати, то просто чесним хлопцем вже недостатньо бути. Тобі треба бути пропаленим досвідченим політиком, який демонструє, що ось ви вибрали того хлопця, а я крутіший, концептуальніший», — вважає Гайдай.

Вакарчук же, за його словами, під час виборів «поки показав, що рівень його некомпетентності навіть більший, аніж у Зеленського». «Тому що той хоча б президента на сцені грав, а Вакарчук жодного разу не був президентом. Як політик він поки не відбувся. Якщо у Вакарчука є в політиці амбіції, треба заново вчитися», — переконаний Гайдай.

За його словами, для прориву в політиці лідеру Голосу «недостатньо загальних слів про все хороше проти всього поганого». «Це повинні бути внутрішня пристрасть і внутрішнє розуміння, що насправді треба робити в українській політиці. Вони повинні запалювати інших так само, як і його музика. У Вакарчука поки так не виходить», — резюмував політтехнолог.

Він зазначив, що на нещодавніх виборах для Вакарчука «закрилися двері, у які легко увійти». «Тепер доведеться шукати нові, значно більш важкі шляхи. Це колосальна праця і великі ризики», — вважає Гайдай.

Джерело: НВ

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...