Просто дуже гарна робота? Родина нардепа з антикорупційного комітету витратила на авто і нерухомість більше 1 млн доларів

Родина народного депутата, члена комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Романа Іванісова за період його депутатства купила декілька коштовних автомобілів і дорогих об’єктів нерухомості, передають Патріоти України з посиланням на Bihus.Info.

Розслідувачі вказують, що на момент парламентських виборів у 2019 році Іванісов декларував "дуже скромні активи і ще більш скромні заробітки, але при цьому вказував величезні суми заощаджень в готівці, загалом на орієнтовно мільйон доларів".

З початку 2020-го року його дружина Марина Іванісова почала їх витрачати. Для прикладу, в лютому і квітні 2020-го вона придбала одразу два нових преміальних автомобіля Mercedes – GLE350 та GLS400, витративши за тодішнім курсом близько 200 тисяч доларів.

"В той же період жінка інвестувала в одразу дві квартири, три паркомісця і три веломісця в ЖК "Manhattan city" поблизу центрального київського вокзалу. Нерухомість тоді мала б обійтися Марині Іванісовій ще в приблизно 320 тисяч доларів. В наступному, 2021-му, Марина Іванісова придбала також новий Volkswagen Multivan за 90 тисяч доларів", - йдеться у розслідуванні.

Всього в перші пів року 2020 року Іванісова витратила на нерухомість і авто левову частку своїх заощаджень – понад пів мільйона доларів. У 2021 році дружина купує ще один автомобіль Volkswagen Multivan вартістю 90 тисяч доларів, тим самим продовжуючи витрачати заощадження.

Восени 2022-го нардеп інвестував понад 12 мільйонів гривень (більше 330 тисяч доларів за тодішнім курсом) в ще дві квартири в Києві. В декларації Іванісова вказано, що ці кошти – подарунок від матері.

"Відповідно до його декларації, ці гроші належали його матері Ірині Іванісовій. Жінці 66 років і вона зареєстрована як ФОП в Бердянську. Значну суму зароблених коштів Іванісова пояснила журналістам тим, що все життя працює підприємцем і "заощадженнями бабусі", - йдеться у тексті.

В 2023-му родина Іванісова також продовжила купувати нерухомість: дружина нардепа придбала одразу три земельні ділянки і котедж, який ще будують, в котеджному містечку "Ariel Village", що поблизу Києва в с. Романків.

"Попри те, що на момент здійснення цієї операції забудовник продавав тут будинки за мінімум 30 мільйонів гривень, земля і будинок Марині Іванісовій, за декларацією, обійшлися нібито в трохи більше 3 мільйонів гривень. Цей факт жінка пояснила журналістам тим, що купила за ту вартість, за яку продавали", - сказано у тексті.

Сам народний депутат своїх коментарів щодо вартісних покупок не надав.

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду прокоментував візит Путіна до Монголії

вівторок, 10 вересень 2024, 14:40

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан прокоментував відмову Монголії арештовувати російського диктатора Володимира Путіна. Він розповів, що наразі це все контролюється суддями, передають Патріоти України. «Що стосується Монг...

"Треба заборонити виїзд з України дітям": Корчинський заявив, що це - "єдиний спосіб врятувати націю"

вівторок, 10 вересень 2024, 14:31

Аби зберегти можливість відтворювати націю, треба заборонити виїзд з України не лише чоловікам, але й дітям. Про це заявив політик Дмитро Корчинський в ефірі програми «Говорить великий Львів», передають Патріоти України. Українці мають перетворитись на...