Просто ховатися від мобілізації не вийде: Латвія перевірятиме політичні погляди росіян, які хочуть зберегти посвідку на проживання

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс заявив, що в країні будуть перевіряти всіх росіян, які проживають на постійній або тимчасовій основі, а частині з них після таких перевірок, імовірно, не продовжать посвідку на постійне проживання (ППП). Про таке Ринкевичс сказав в інтерв’ю "Настоящему времени", передають Патріоти України.

"Ми скорочуватимемо і не продовжуватимемо ППП, які були отримані за інвестиціями, а також за іншими програмами", – підкреслив він, додавши, що не вважає такий крок шантажем чи тиском на російськомовних.

"Якщо людина визначається, чий Крим, що відбувається в Україні, її ставлення до російської влади – це одне. Якщо людина просто тікає від мобілізації або живе тут і продовжує пропаганду путінського режиму – а є й такі, – то це інший випадок", – зазначив Ринкевичс.

Також глава латвійського МЗС зазначив, що Латвія не прийматиме і не переховуватиме росіян, які залишають свою країну, намагаючись уникнути мобілізації.

"Ці люди – не проти війни, яку Росія веде в Україні, а проти мобілізації, і це велика різниця. Якщо ви вважаєте, що те, що зараз коїться в Росії, неприпустимо – то виступайте проти російської влади", – вважає Ринкевичс. Як зазначає "Настоящее время", наразі в Латвії посвідку на постійне проживання мають близько 10 тисяч росіян.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...