Просто "кинули": Курським біженцям масово відмовляють в обіцяній Путіним допомозі

Раніше російська влада обіцяла роздати біженцям разову допомогу в сумі 10 тис. рублів (близько 4600 гривень), передають Патріоти України з посиланням на російський паблік ВЧК-ОГПУ.

Однак, як з'ясувалося, отримати гроші можуть тільки ті, хто потрапив у пункти тимчасового розміщення, організовані владою. Ті ж, хто самостійно винайняв житло або зупинився у родичів, автоматично отримують відмови під час спроби оформити виплату через портал "Госуслуги" (аналог українського порталу "Дія").

"Я маю постійну реєстрацію на території району, який наразі підлягає обов'язковій евакуації. Потягом дістався до Москви, де перечікую. Додому повернутися не можу, оскільки населений пункт на в'їзд закритий, плюс в околицях відбуваються активні бойові дії. Подав заяву на Держпослугах, однак у виплаті було відмовлено. Не обговорюючи розмір виплати, хочу сказати, що проблема масова. У багатьох таких самих біженців надходять відмови по виплатах", - розповів пабліку один із біженців. Як зазначає ВЧК-ОГПУ, аналогічні історії про відмову у виплатах масово розповідають на форумах жителі міста Суджа.

В ISW оцінили, як довго Росія зможе утримувати ініціативу на сході України

неділя, 18 серпень 2024, 18:33

Війська Російської Федерації не зможуть нескінченно довго утримувати наступальну ініціативу на всій території східної України, передають Патріоти України з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW). У звіті констатували, що на сьогоднішній ден...

Мінус один: У Курській області українські десантники затрофеїли новітній танк росіян Т-90М (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 18:20

Українські десантники під час операції у Курській області затрофеїли новітній російський танк Т-90М "Прорив". Росіяни покинули його без бою, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Я...