"Просто кинув": Політолог вказав, за що Ердоган "мститься" Путіну

Російський диктатор Володимир Путін пообіцяв президенту Туреччині Реджепу Таїпу Ердогану, що за його посередництва передасть Запорізьку АЕС під контроль МАГАТЕ. Проте проте "кремлівський карлик" обдурив "султана", через що турецький лідер нібито мститься російському колезі, передають Патріоти України.

Про це розповів політолог Микола Давидюк для YouTube-каналу "Уніан". Він посилається на інформацію, яку отримав від турецьких і західних політиків.

Як стверджується, представники РФ пообіцяли президенту Туреччини допомогти під час виборчої компанії: при посередництві МАГАТЕ атомну електростанцію, що перебуває під окупацією російських військових, мали би передати під контроль України.

Турецький лідер у цій ситуації хотів виступити "миротворцем", який звільнив світ від атомної загрози, водночас отримавши додаткову підтримку у власній країні.

"Той розраховував, вони вже навіть заміряли соціологію, що це повинно було додати 3-5% до його загального рейтингу. Тоді не було б другого туру... І Путін, звичайно ж, у своєму улюбленому стилі кинув Ердогана", – вказав Давидюк.

Політолог каже, що Ердоган особисто телефонував Путіну, проте диктатор так і не виконав обіцянку щодо ЗАЕС. Відповідно, після цього він почав "мститися" брехливому лідеру Кремля.

"Ердоган гравець дуже сильний і потужний. З точки зору політичного досвіду, явно розумніший і мудріший за Путіна. Політик, який має дуже сильні регіональні амбіції. У ці амбіції лягає частина російського впливу в Середній Азії і на Кавказі. Відповідно, Путін йому ворог, а ми – друзі", – висловив переконання Давидюк.

"Сила України перевищила всі очікування, але членом НАТО та ЄС їй не бути": Орбан знов наробив одіозних заяв і не лише про нашу країну

субота, 27 липень 2024, 23:59

Україна наразі довела всьому світові, що вона - сильна держава, яка "успішно і з безпрецедентною силою" протистоїть РФ. . Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав у програмному виступі у літньому таборі Тушваньош у Румунії, інформують Патрі...

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...