Просто потонули: Екіпаж крейсера "Москва" міг на понад половину складатися зі строковиків

Журналісти-розслідувачі вважають, що екіпаж крейсера "Москва" міг на дві третини складатися з військовослужбовців строкової служби, передають Патріоти України з посиланням на розслідувачів "Агентства".

Деталі: Два джерела – одне з них постійно контактує з батьками зниклих моряків із "Москви", друге спілкувалося з офіцерами Чорноморського флоту – стверджують, що екіпаж корабля міг на дві третини складатися із строковиків.

Перше джерело називає зразкову цифру в 300 осіб, пояснюючи, що "потрібні матроси "принеси-подай", всі строковики ВМФ розподілені кораблями".

Експерт з флоту РФ, капітан 1-го рангу в запасі повідомив виданню, що на крейсері "завжди були і є термінові", тому що "замінити його частину, відправити строковиків додому до мами, а контрактників - виконувати бойові завдання швидко неможливо".

Офіційно Міноборони РФ визнало загибель однієї людини з "Москви", ще 27 оголосили зниклими безвісти. "Агентство" нарахувало 13 матросів, про зникнення яких заявили рідні, родичам ще одного матроса командири сказали, що він загинув. Як мінімум 10 людей із цих 14, як стверджують їхні батьки, були терміновими.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...