Просто пшик: Росія зганьбилася зі своєю грізною зброєю "Термінатор-2" в Україні

Бойова машина вогневої підтримки танків "Термінатор-2", як хвалилися російські пропагандисти, - нова грізна зброя РФ. Встояти, коли вона виїжджає на поле бою, просто неможливо, говорили вони, передають Патріоти України.

Але щойно бойова машина поїхала кудись далі, ніж на парад на Красній площі, виявилося, що для своїх цілей вона просто непридатна. Про це йдеться у сюжеті проєкту "FreeДом".

Вже в перших боях ЗСУ один "Термінатор" спалили та ще два підбили. Роки модернізацій, 10 років пропаганди по росТБ і сотні прогнозів псевдоекспертів коту під хвіст. Техніка, яка повинна захищати в бою танки, не здатна захистити навіть себе.

"Вона вища за танк, відповідно, вона більш вразлива для ураження протитанковими засобами. Тут модуль менш захищений, вежа не така броньована, як у танків", - говорить військовий експерт Олег Жданов.

До речі, російським "Термінатор" можна назвати навіть з великою натяжкою. По суті це старенький танк Т-72. Тобто на танк замість однієї гармати поставили два кулемети з БМП-2 - техніки 80-х. А з боків приліпили ще пару ракет і приробили гранатомети.

"Тобто це стара розробка. І вона в принципі розрахована на ведення війни в лекалах Другої світової, коли йдуть великі танкові битви, коли багато бронетехніки. По суті Росія за 30 років свого існування не випустила жодної одиниці озброєння самостійно", - наголосив Жданов.

Двигун "Термінатора" - окрема розмова, його залишили без змін, рівно такий же ставили 50 років тому. А ось вага техніки стала більшою, в результаті машина стала повільнішою за танки та менш маневреною.

"А як захищати тих, кого не можеш навіть наздогнати, конструкторів, мабуть, не хвилює", - зазначили журналісти. Відомо, що в армії РФ таких цілих 18 одиниць, а випускати їх далі без західних комплектуючих можливості немає.

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...