"Просто сісти і поговорити": В ОП підтвердили, що Зеленський запросив Орбана до України

Президент України Володимир Зеленський запросив до України прем'єрміністра Угорщини Віктора Орбана, щоб під час цього візиту обговорити питання, які турбують Угорщину. Таким чином можна було б вирішити дискусійні питання. Про це розповів заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в інтерв'ю "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

За словами Жовкви, Зеленський запросив Орбана приїхати до Києва, коли вони побачилися на полях саміту лідерів Євросоюзу у Брюселі 9 лютого. При цьому заступник керівника ОП зазначає, що Орбан першим підійшов до українського президента, щоб привітатися, і потис йому руку.

"Президент України неодноразово запрошував прем’єрміністра Віктора Орбана прибути в Україну, в Київ. Сісти за стіл і поговорити про всі аспекти, і в тому числі ті, які хвилюють Угорщину. Ми готові запропонувати свої підходи, як це вирішити. Тому прем’єр-міністр Угорщини запрошений до України, і сподіваємось, що він може бути тут", – наголосив Жовква.

Він також зазначив, що відома позиція Угорщини, у якій раніше заявили, що не надаватимуть Україні військову допомогу. Проте в дипломатії найкращим завжди є діалог.

Жовква сказав, що президент України мав декілька телефонних розмов з прем’єрміністром Угорщини і до війни, і під час війни. "Діалог є. Але, звичайно, під час повноцінного візиту є набагато більше можливостей і шансів провести його предметно і продуктивно", – додав він.Поки що невідомо, чи прийняв Орбан таке запрошення.

Якщо Путін зважиться: РФ захопить країни Балтії за сім днів, реакція НАТО буде довшою, - Скібіцький

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:52

Російська Федерація може захопити країни Балтії за сім днів, при цьому реакція НАТО буде довшою. Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України. За його словами, найбільшим невідомим чинником війни є Європа. Якщо...

Керченський міст підірвали твердим ракетним паливом в еквіваленті 10 тонн тротилу, - російські ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:32

Для підриву Керченського мосту у жовтні 2022 року використовувався саморобний вибуховий пристрій потужністю, еквівалентною 10 тоннам тротилу. В його основі було тверде ракетне паливо, заховане у бобіни поліетиленової плівки. Про це пише російський Коме...