Просто вражає: У СБУ озвучили цифру спійманих російських шпигунів із початку повномасштабної війни

З 24 лютого 2022 року Служба безпеки України виявила та розслідує понад 1,5 тис. кримінальних проваджень за фактами державної зради та шпигунства. Третина — спрямована до суду. Про це повідомили у прес-службі СБУ, передають Патріоти України.

Однак кількість безпосередньо викритих російських агентів і шпигунів, які проводили розвідувально-підривну діяльність проти держави становить біля 600 осіб. За словами прес-секретаря СБУ Артема Дехтяренка. Категорію «держзрада» склалась здебільшого з державних службовців.

До слова, в Україні наприкінці 2022 року налічувалось 160 тисяч чиновників, за оцінками Нацагенства з питань держслужби.

«Зараз у нас курс на самоочищення: ми самі, власними силами внутрішньої безпеки викриваємо цих агентів. Але оскільки не можемо розслідувати самі себе, то передаємо в ДБР», — пояснив Дехтяренко.

Зокрема він нагадав, що влітку було викрита російську агентурна група, до якої входили посадовці Кабміну і Торгово-промислової палати України. Чиновники передавали ворогу розвіддані про облаштування держкордону та персональні дані українських правоохоронців.

Інший приклад відбувся у Миколаєві. Перебуваючи на посаді зловмисник передавав російським спецслужбам інформацію про результати ворожих обстрілів, паролі на блокпостах та відомості про військовополонених РФ.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...