Просто занепокоєння? Борель розповів, як ЄС діятиме у разі ескалації ситуації на кордонах України

У разі загострення ситуації біля кордонів Україна може й надалі розраховувати на політичну, дипломатичну, економічну й фінансову підтримку від Європейського Союзу. А ось про військкому допомогу не йдеться, адже Угода про асоціацію оборонного альянсу цього не передбачає, передають Патріоти України.

Про це нагадав високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель. Як передає "Укрінформ", він виступив на пресконференції у Брюсселі за підсумками засідання Ради міністрів ЄС із питань оборони.

"Якщо постає питання, що ми робитимемо завтра в Україні, перед фактом того, що може трапитися на кордоні – продовжуватимемо чинити точно так само, в межах дій, які були запроваджені з часів, коли Росія захопила Крим і розпочала війну на Донбасі. Україна може бути впевнена в політичній, дипломатичній, економічній і фінансовій підтримці з боку Європейського Союзу", – пояснив він.

Високий представник ЄС наголосив, що європейські чиновники уважно стежить за розвитком ситуації на східному українському кордоні. Зокрема, маючи в розпорядженні ту інформацію про неї, яку надали українська й американська сторони.

Він нагадав, що двостороння угода, укладена між Євросоюзом і Україною, охоплює широке коло питань, проте створення військового союзу не передбачає.

"Ми маємо Угоду про асоціацію, Східне партнерство, які охоплюють широке коло питань, солідарність з Україною, і ми залучені до зусиль із захисту та підтримки територіальної цілісності України. Все буде продовжуватися саме у такий спосіб", – запевнив Боррель.

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...

"Я ніколи не жалкую про минуле": Буданов пояснив свою заяву про ЗСУ в Криму

вівторок, 23 квітень 2024, 8:24

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що на нього планують черговий замах в інтересах росіян, передають Патріоти України. Пряма мова: Там вони зараз планують дещо (замах - ред.), але, як і минулі рази, все в них не вийде... ...