"Простий народ цього не хоче": Лавров заявив, нібито з Молдови намагаються зробити "другу Україну"

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров заявив, що Молдову нібито намагаються перетворити у "другу Україну". Про це він розповів в інтерв’ю російському телеканалу "НТВ", повідомляють Патріоти України.

"Звісно, з Молдови явно намагаються зробити другу Україну. Такий споживацький підхід з боку нинішньої молдавської влади вкрай показовий, коли заявляють: "Хай ми зараз у Євросоюз вступатимемо, потім побачимо, що нам там пообіцяють, тоді, може, ми будемо вирішувати, чи залишатися нам у Співдружності Незалежних держав", – сказав Лавров.

Він вважає, що більшість населення Молдови проти вступу країни до ЄС, і стверджує, що країна "розігрує роль". "Якщо ви нам не зробите (Росія – знижку на газ), ми швидше підемо в Європу, а якщо зробите – все одно підемо, але повільніше – приблизно так я зчитую ці сигнали", – додав Лавров.

Нагадаємо, Молдова і Грузія разом із Україною подала заявку на надання статусу кандидата на членство в ЄС. 17 червня Європейська комісія повинна оприлюднити свій висновок щодо заявок, і очікується, що щодо України та Молдови рішення буде позитивним.

Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник дав пояснення

четвер, 2 травень 2024, 7:15

Знищення Силами оборони України російських НПЗ може вплинути на бойові дії. Задля цього треба, аби відбулося щось схоже до подій Другої світової війни, коли американці знищили 12 заводів німців. Таку думку у ефірі "1+1" в межах телемарафону висловив ві...

"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...