"Просуваємось повільно, але впевнено": У ЗСУ відповіли на наказ Зеленського звільнити південь України (відео)

Деокупація південної частини України, яку напередодні анонсував голова Міноборони Олексій Резніков, не потребує широкомовного розголосу. Міркувати про успіхи можна буде лише тоді, коли їх закріплять. Про це на брифінгу заявила керівниця пресслужби сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. Запис опубліковано на YouTube-каналі Media Center Ukraine, передають Патріоти України.

"Просування наших військ відбувається повільно, але впевнено", — зазначила Гуменюк, додавши, що офіційні підтвердження успіхів наших військ з'являться, щойно успіх вдасться закріпити. Зараз основні успіхи України — це прицільні удари по російських командних пунктах, де дислоковано особовий склад та техніку, склади боєприпасів, пального та паливно-мастильних матеріалів.

Артилерія ЗСУ завдає ударів по військовій техніці, яка несе загрозу населеним пунктам. Серед іншого, це російська важка ствольна артилерія та РСЗВ. За минулий вікенд знищено близько десяти таких систем. Гуменюк назвала це значним ударом по ворожих силах, які, зі свого боку, облітають наші позиції на вертольотах та завдають повітряних ударів із тилу. Щобільше, не припиняються ракетні удари.

За словами Гуменюк, останнім часом ворог застосовує ракетні системи С-300, боєприпаси для яких завдають значної осколкової шкоди. Зокрема, зазнають обстрілів околиці Миколаєва.

"Підготовка до звільнення півдня триває, мабуть, що з 23 лютого. Ми просуваємось і щодня робимо цю роботу <…> З отриманням озброєння, посиленням наших потужностей на артилерійському напрямі, це все піде динамічніше. Але все ж таки зберігатимемо режим тиші, настільки необхідний, щоб виконати нашу роботу", — сказала співробітниця пресслужби, додавши, що тільки після виконання цієї роботи її можна буде обговорювати.

Удари по Одеській області

Нещодавно окупанти завдали ударів по Одесі. За попередніми даними, ворожі винищувачі Су-30 випустили удари Х-31 по декількох напрямках узбережжя Одеської області. Зокрема, у селі під Одесою був "приліт" у житловий будинок, внаслідок якого пошкоджено дерева та автомобілі на прилеглій території. Рятувальники та слідча група проводять роботи.

"Вчора було збиття. Це розвідка": У ЗСУ прокоментували застосування РФ дронів невстановленого типу під час атаки

неділя, 28 квітень 2024, 9:44

Під час атаки по Україні російські війська використали БПЛА невстановленого типу. Ймовірно, що це розвідувальні дрони. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на коментар начальника Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Україн...

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...