"Проси про політичний притулок!": Шарій хотів вивезти з України свого однофамільця, на якого зареєстрована його партія

Блогер Анатолій Шарій, якому СБУ оголосила про підозру в держзраді, пропонував своєму однофамільцю Віктору Шарію попросити політичного притулку в Євросоюзі. Про це заявив сам Віктор Шарій, передають Патріоти України.

Саме на Віктора Шарія зареєстрована Партія Шарія. За словами чоловіка, залишитися за кордоном йому пропонували в 2020 році. Одна з представниць Партії Шарія запропонувала йому на деякий час виїхати в Туреччину, бо в Україні йому перебувати було нібито небезпечно.

Віктор заявив, що коли йому було потрібно повертатися додому, він почав спілкуватися в месенджері з Шарієм. Тоді відеоблогер сказав, що в Україну чоловікові їхати не можна, тому що це небезпечно.

Чоловік розповів, що кілька днів по тому представник Партії Шарія запропонувала йому попросити політичного притулку в Німеччині або Швейцарії. Однак Віктор відмовився. «Я розумію, що в Україні нічого незаконного не зробив, і мені ніхто його не дасть — цього притулку», - сказав він.

На думку Віктора Шарія, в Україні йому нічого не загрожувало. «Можливо, вони зацікавлені, щоб я взагалі зник на деякий час, щоб ніхто на мене не міг вплинути. Або щоб я особисто не зміг передумати і забрати свій дозвіл (на використання прізвища у назві партії — ред.)», - сказав він.

Віктор розповів, що в результаті Шарій погодився оплатити для нього квиток назад в Україну і пообіцяв виплачувати щомісяця по 10 тисяч гривень - він дійсно їх виплачував. Віктор Шарій - людина, на яку формально зареєстрована Партія Шарія, але він не є ні її керівником, ні засновником, ні членом.

У вівторок, 16 лютого, СБУ оголосила Анатолію Шарію про підозру за двома статтями: державна зрада (Ч. 1 ст. 111, санкція статті передбачає від 12 до 15 років позбавлення волі) і порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками (Ч.1 ст. 161, санкція - штраф або обмеження волі до п'яти років).


Джерело: Громадське.ua

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...