Просити про перемир'я не має наміру: Політолог пояснив, як довго Путін готовий воювати проти України

Президент Росії Володимир Путін готовий припинити війну в Україні лише за умови, що він вийде з неї переможцем. Таку думку озвучив російський політолог Дмитро Орєшкін. За його словами, це "війна за престиж Путіна", і просити про перемир'я російський диктатор не збирається, "тому що він не може цього зробити", передають Патріоти України.

"А в принципі, наміри є. Просто він хотів би вийти з цієї війни з виразом переможця на обличчі. Це для нього принципово важливо, фундаментально. Насправді війна вже йде не за "денацифікацію", демілітаризацію України, вона йде навіть не за те, щоб "захистити російське населення Донбасу", як нам кажуть. Вона йде за путінський престиж. Путін розуміє, що вляпався туди, звідки вийти з хорошим виразом обличчя дуже важко", - сказав Орєшкін в ефірі Апостроф TV.

Політолог додав, що Україна не дозволяє Путіну вийти з війни переможною ходою. "Тому він розлютився. Мені здається, це очевидно. І він веде війну за своє існування – і за політичне, і навіть за фізичне. Це головна мета. Головна мета - намалювати перемогу, тому що якщо цю перемогу намалювати не вдасться, його зжеруть свої ж. Він це відмінно знає", - зазначив експерт.

За його словами, Путін воюватиме, поки є чим і поки він не зможе зобразити щось прийнятне для виходу. "Якщо він не зможе цього зробити, це для нього кінець. Якщо Україна, скажімо, відіб'є той же Херсон або буде наносити удари по Криму, це викличе абсолютно очевидне нерозуміння і обурення серед путінських шанувальників. Ми думали, що він батько рідний, а він, виявляється, боягуз, баба, ще й не вміє воювати. У багатьох логіка приблизно така. Тому він буде кидатися вперед для того, щоб налякати Україну ще раз, і після цього звернеться з пропозицією про перемир'я, дивлячись зверху. У Києві це вже відмінно зрозуміли і жодних підстав говорити про те, що необхідно припиняти військові дії, не бачать", — резюмував Орєшкін.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...